topmenu

Virtueel trainingsaanbod voor gastouders

Bekijk de agendavraag offerte aan

Virtueel trainingsaanbod voor gastouders


Beste gastouder,

Wat zijn we met elkaar in een vreemde en bijzondere tijd beland, ik vind het ingrijpend om te zien wat er allemaal om me heen gebeurt. Tegelijk zie ik ook mooie initiatieven ontstaan!

Gelukkig hebben we vanuit KIKI geweldig nieuws te melden. We zijn eindelijk opgenomen in de databank van het Nederlands Jeugd Instituut als effectieve interventie voor gastouders. Hoe mooi en bijzonder is dat!

Vanaf deze week geeft KIKI ook trainingen in visuele klaslokalen. Dat betekent dat je vanuit huis online in de klas stapt, met mede-cursisten en de ervaren KIKI trainer die live KIKI trainingen verzorgt. Een nieuwe manier, om toch samen te blijven ontwikkelen.

Speciaal voor gastouders hebben we een aantal visuele klas trainingen gepland, hieronder een overzicht met de verschillende mogelijkheden. Onder aan deze pagina de agenda met planning voor de virtuele trainingen:

 

KIKI, Kansen in kinderen 

Voor gastouders, 6 bijeenkomsten in het virtuele klaslokaal. Deze training bedraagt € 495,00 incl., theorieboek, portfolio en certificaat (worden opgestuurd).

Bij afname van de training krijg je €100,00 korting in deze tijd op ‘KIKI thema pakket het jaar rond’ t.w.v. € 250,00. Nu voor € 150,00! (Het is mogelijk om in termijnen te betalen).

 • Inhoud van de training:
  1: Ontwikkelingsgericht werken in de praktijk
  Ontwikkelingsstimulering is belangrijk voor een kind. Wat is de meerwaarde van ontwikkelingsgericht werken.
  2: Zone van de naaste ontwikkeling
  Ieder kind leert door uit zijn comfortzone te stappen.
  3: Het belang van sensomotoriek
  Over het belang van sensomotorische ontwikkeling bij kinderen.
  4: De kracht van taal en interactie
  Taal en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het belang van voorlezen en het leren toepassen van verschillende vormen van interactief lezen.
  5: Ondersteunen doe je zo…
  Welke rol neem jij aan bij een bepaalde ontwikkeling van het kind?
  6: De speelleeromgeving
  Zoveel mogelijkheden om de speelleeromgeving van het kind te verrijken. Hoe doe jij dit?

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'KIKI Kansen in Kinderen' voor gastouders

KIKI, Kansen in kinderen nascholing "Ontwikkelingsgericht werken als gastouder'

3 bijeenkomsten in het virtuele klaslokaal. Deze training bedraag €195,00 incl. portfolio en certificaat (worden opgestuurd).

Daarnaast ontvang je de In-Zicht kaarten van het thema ‘KIKI zoekt een huisdier’ € 35,00. Deze kaarten worden opgestuurd, zodra deze gedrukt zijn.

Spelen is het harde werken van kinderen!

Leidende gedachte bij het ontwikkelen van deze nascholing voor gastouders die de KIKI, Kansen in kinderen scholing is ‘Ontwikkelingsgericht werken in de praktijk’ is de overtuiging dat kinderen spelend de wereld verkennen en dat in spel al het leren zit! Gastouders hebben vooral handvatten nodig hebben om reeds aanwezige kwaliteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarmee krijgen ze de mogelijkheid om te excelleren in het vak.

'Het kind heeft honderd werelden om te ontdekken, honderd werelden om uit te vinden en honderd werelden om te dromen. Het kind heeft honderd talen (en nog eens honderd, honderd en honderd) maar de school en de samenleving stelen er negenennegentig.' (Loris Malaguzzi, Reggio Emilia 1920-1994).

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele nascholing 'KIKI Kansen in Kinderen'

 

Baby’s In-Zicht CAO erkende scholing 0-jarige

De opvang van baby’s in het eerste levensjaar vereist speciale aandacht aangezien de ervaringen die zij opdoen een fundament vormen voor de rest van hun leven. Onderzoek toont aan dat hoge pedagogische kwaliteit van baby opvang samenhangt met een positieve ontwikkeling en het welbevinden van de baby. Het werken met baby’s vereist speciale vaardigheden die aangeleerd kunnen worden. Het volgen van de training Baby’s In-Zicht zorgt voor een concrete kwaliteitsimpuls in de opvang van 0-jarigen in de kinderopvang.

Tijdens deze training leer je om nog sensitiever, actiever en creatiever te worden zodat ze ontwikkelkansen gaan zien, benutten en creëren. We leren je te kijken naar wat een baby al kan en om elke baby individueel uit te dagen steeds een stapje verder te gaan in zijn ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang en baby’s dragen de ontwikkelkansen in zich!

6 bijeenkomsten in de virtuele klas. Deze scholing bedraagt € 450,00 incl. boek, portfolio en certificaat (worden opgestuurd). Inhoud van de training:

Bijeenkomst 1: Vanuit je hart!
Bijeenkomst 2: Gehechtheid
Bijeenkomst 3: Vruchtbare grond & Basale interactievaardigheden
Bijeenkomst 4: Speelveld, Educatieve interactievaardigheden
Bijeenkomst 5: Iedere baby In-Zicht
Bijeenkomst 6: Baby In-Zicht in de praktijk

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Baby's In-Zicht'

 

Kortdurende virtuele trainingen

Deze bijeenkomsten duren 2,5 uur en bedraagt € 55,00. Certificaat ontvang je na afloop digitaal!

Huilende baby’s in de opvang

Dat baby's huilen om te communiceren dat is duidelijk. Maar wat betekenen de verschillende huilgeluiden precies? En wat kun je doen om baby's weer tevreden te stellen? Daar gaat deze workshop over verschillende huilgeluiden en andere signalen waarmee baby's hun behoeften en ongemakken aangeven, controlepatronen, troosten en de behoefte aan het ontladen en uithuilen van spanning en stress op de opvang. 

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Huilende baby's in de opvang'

 

Aan de slag met de Meldcode 

De Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling helpt jou als professional om goed te reageren wanneer je dergelijk geweld signaleert. Je krijgt meer inzicht in de Meldcode en de verschillende signalenlijsten, je oefent en verschillende casussen worden besproken. 

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Aan de slag met de Meldcode'

 

Jongens vs. meisjes

Jongens worden vaak als ‘lastig’ bestempeld, maar zijn dat niet. Jongens zitten gewoon anders in elkaar dan meisjes. Heb jij jongens in de opvang/groep, dan is het belangrijk om te weten dat hun gedrag voortkomt uit de manier waarop zij biologisch in elkaar zitten. Op het moment dat je, je hiervan bewust bent, kun je het gedrag van jongens wellicht beter begrijpen.

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Jongens vs. meisjes'

 

Effectief communiceren met ouders

Communiceren doen we allemaal. Helaas is het niet altijd effectief. Iedereen heeft weleens ervaren dat iemand je helemaal verkeerd begrijpt, terwijl jij het gevoel had duidelijk te zijn geweest. Om dit soort situaties te voorkomen kunt u deze training volgen. 

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Effectief Communiceren'

 

Kinderen begeleiden bij rouw en verlies

Verlies hoort bij het leven. Helaas zullen juist nu in de periode nog meer kinderen te maken krijgen met verlies. Denk hierbij aan het verlies van een belangrijk persoon uit hun omgeving of een achteruitgang van de gezondheid van zichzelf of een persoon die dicht bij hen staat. Daarnaast kan een kind te maken krijgen met het verlies van verwachtingen, een vriendje/vriendinnetje dat gaat verhuizen of bij een echtscheiding van de ouders van het kind.

Te vaak worden jonge kinderen in onze ogen momenteel weggehouden van rouw en verlies. Gevolg is dat zij het verdriet in hun eentje gaan verwerken. Dat is juist nog veel erger. Bereid jonge kinderen beter voor op verdrietige situaties. Ook op minder ingrijpende gebeurtenissen.

Ieder kind reageert anders op verlies en rouw. Kinderen gaan net als volwassenen door een rouwproces. Wanneer een kind in je omgeving, of je eigen kind, door een rouwproces gaat en je wilt het kind daarbij begeleiden, nodigen we je uit deze virtuele training ‘Kinderen begeleiden bij rouw en verlies’ volgen.

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Kinderen begeleiden bij rouw en verlies'

 

Hechtingsproblemen (0-12 jaar)

Ongeveer een derde van de kinderen heeft hechtingsproblemen. Hechting is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Kinderen kunnen veilig of onveilig gehecht zijn. Een kind dat veilig gehecht is, heeft van jongs af aan geleerd dat zijn opvoeders onvoorwaardelijk van hem houden. De opvoeders kunnen ook boos worden op het kind, maar zullen nog steeds van het kind houden. Dit weet het kind en daarom heeft het kind basisvertrouwen. Zo durft het kind de wereld te ontdekken en later ook relaties aan te gaan.

Een kind dat niet veilig gehecht is, mist dit basisvertrouwen. Dit kind kan moeilijk relaties aangaan en heeft geen of weinig vertrouwen in de ander. Zelfs in de volwassenheid kan dit tot problemen leiden.

Tijdens deze training geven wij de pedagogisch professional inzicht in hoe hechting werkt en waar je extra aandacht aan kunt besteden om de kinderen juist te begeleiden. Zeker na een periode als waar we nu inzitten, is het belangrijk dat we bewust zijn van de gevolgen voor kinderen.

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Hechtingsproblemen'

 

Systemisch kijken naar kinderen

Systemisch gezien kan een kind dat uit balans is geraakt meerdere oorzaken hebben. Dit kan natuurlijk in het kind zelf zitten, maar dikwijls is een verandering in de directe omgeving de oorzaak. Een kind is heel gevoelig en pikt de lichtste signalen op. Het hoeft niet eens met het kind zelf te maken te hebben, echter kan het kind ervoor zorgen dat het systeem van het kind in verwarring wordt gebracht.Het doel van deze training is om inzicht te krijgen vanuit de systemische methodiek op de problematiek van het kind, om zo balans terug te brengen voor het kind en het gezin. Een prachtig cadeau voor iedereen die met kinderen werkt.

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de virtuele training 'Systemisch Kijken naar Kinderen'

 

Bent je geïnteresseerd in een virtuele training of een scholing op maat, neem contact met ons op voor een offerte op maat, info@kiki-s.nl.

Leuk je binnenkort in onze virtuele klas te mogen ontmoeten! Hieronder de mogelijkheid jezelf in te schrijven om een virtuele training/workshop bij te wonen.

Wij wensen jullie allemaal veel sterkte en succes de komende weken.

 

Team KIKI Training & Coaching

Naam training Locatie Datum Tijdstip
Lastig Gedrag (virtueel aanbod) Copy Virtueel klaslokaal dinsdag 13 oktober 2020 aanvang 19:00 - 21:30 Meer informatie en inschrijven
Lastig Gedrag (virtueel aanbod) Virtueel klaslokaal dinsdag 13 oktober 2020 aanvang 19:00 - 21:30 Meer informatie en inschrijven
Jongens vs Meisjes (virtueel aanbod) Virtueel klaslokaal woensdag 14 oktober 2020 aanvang 09:30 - 12:00 uur Meer informatie en inschrijven
‘Structuur en regels op de BSO’ (virtueel aanbod) Virtueel klaslokaal woensdag 28 oktober 2020 aanvang 09:30 - 12:00 uur Meer informatie en inschrijven
Baby’s In-Zicht (virtueel aanbod) Virtueel klaslokaal maandag 2 november 2020 aanvang 19:00 - 21:30 Meer informatie en inschrijven
Aan de slag met de Meldcode (virtueel aanbod) Virtueel klaslokaal woensdag 4 november 2020 aanvang 19:00 - 21:30 Meer informatie en inschrijven
Zo luisteren dat kinderen met je willen praten BSO (virtueel aanbod) Virtueel klaslokaal maandag 16 november 2020 aanvang 19:00 - 21:30 Meer informatie en inschrijven
Huilende baby’s op de opvang, (virtueel aanbod) Virtueel klaslokaal dinsdag 17 november 2020 aanvang 19:00 - 21:30 uur Meer informatie en inschrijven