topmenu

VErrijken

Verrijk jezelf, zodat je daarna de kinderen en de groep kunt verrijken. Het begint bij jou!

Nieuwe logo

Een programma voor ontwikkelingsstimulering - is dat wel nodig? Kinderen ontwikkelen zich toch zelf in hun eigen tempo? Precies! Het enige wat jij hoeft te doen, is heel goed naar de kinderen kijken, hun ontwikkeling volgen en (als er ruimte voor is) hen een stapje verder helpen.

Bij KIKI Training & Coaching willen we het allerbeste voor de kinderen en het allerbeste voor de pedagogisch professionals. Persoonlijke ontwikkeling duurt immers een leven lang en kinderen dragen de ontwikkelingskansen al in zich. Wij dagen alle pedagogisch professionals uit om al die bloemen in de knop een (speel)veld te bieden met vruchtbare grond, waarop duizend bloemen in volle pracht kunnen gaan bloeien. Ons motto is dan ook: Laat kinderen bloeien door zelf te groeien!

  Ontwikkelingsstimulering door pedagogisch professionals in de kinderopvang en onderwijs

  Wat doen kinderen het liefst? Precies.....Spelen! En dat is niet zonder reden. Dat is hoe kinderen de wereld om zich heen leren ontdekken. We mogen kinderen dus voldoende ruimte geven om te spelen, omdat door spel de basis in het brein gelegd kan worden en kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Kan dat ook met Voorschoolse Educatie? Dat draait toch om lesjes, toetsen en meetbaarheid? Bij KIKI Training & Coaching weten we dat dat kan. Wij hebben de VE-methode VErrijken met Kiki ontworpen. De VE-methode waarbij spelen voorop staat. Met VErrijken met Kiki leren pedagogisch professionals weer wat spelen is, met als resultaat dat de kinderen betrokken zullen deelnemen, in kunnen stappen op hun individuele niveau en pedagogisch professionals de kinderen verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.

  Om je pedagogisch handelen te versterken bieden wij de VE-training 'VErrijken In-Zicht' aan. Tijdens deze trainingen leren we je wat het belang van spelen is, leer je kinderen in ontwikkeling te herkennen en weet je precies hoe je de speelleeromgeving en jouw handelen kunt verrijken. Daarnaast weet je na deze training precies wat kinderen van je nodig hebben in hun ontwikkeling, zodat je hier adequaat op in kunt spelen. Met al deze nieuw verworven kennis verrijk je jezelf, zodat je daarna de kinderen en de groep kunt verrijken. Het begint bij jou!

   Ontwikkelingsstimulering door gastouders

   Voor gastouders hebben wij het NJI erkende VE-programma 'KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind!' ontwikkeld. De methode helpt gastouders een stimulerende speelleeromgeving aan te bieden en kinderen stappen te zetten in hun ontwikkeling. Dit thematisch ontwikkelingsstimuleringsprogramma is speels, duidelijk en laagdrempelig voor zowel kinderen als gastouders.

   Naast de methode hebben wij een prachtig drie daagse training ontwikkeld, waarin gastouders in drie dagen leren werken met het VE-programma 'KIKI, kansen in kinderen'. Vanaf dag één kunnen de gastouders aan de slag met ontwikkelingsgericht werken in de opvang.

   VE coach

   Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht om een CAO gecertificeerd pedagogisch beleidsmedewerker/coach in te zetten op een groep waar VE wordt gegeven. Deze praktijkgerichte scholing is speciaal bedoeld voor alle pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches die de extra functie als VE coach gaan uitoefenen en worden ingezet op de groepen. Door deze scholing word je professioneel in het bieden van VE. Tegelijkertijd biedt deze scholing inspiratie om de professionals te coachen op ontwikkelingsstimulering.