topmenu

Ons team

Wie zijn wij

Wat leuk om u hier te ontmoeten. Vanuit onze jarenlange ervaring in de kinderopvang ontwikkelden wij ruim vier jaar geleden onze eigen KIKI-methode voor ontwikkelingsstimulering. Inmiddels werken er ruim 3000 organisaties, gastouders en kinderdagverblijven in Nederland en Vlaanderen met KIKI, en dat aantal groeit nog steeds. Bij het programma hoort een intensieve training. Deelnemers leren hierin kijken naar hun eigen rol in de interactie met de kinderen. Hoe meer je over jezelf weet en begrijpt, hoe beter je dat ook kunt herkennen bij kinderen. Je wordt de beste professionele opvoeder die kinderen zich kunnen wensen omdat ze daadwerkelijk begrepen worden!

Daarnaast bieden wij uiteenlopende trainingen en coachingsmogelijkheden op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling, voor personen, gezinnen en bedrijven. Kinderen, kinderopvang, opvoeden en ontwikkeling staan daarin meestal centraal.

Graag vertellen we in het kort wat wij belangrijk vinden bij het geven van trainingen en/of workshops en tijdens coaching. We realiseren ons dat we nog veel meer zijn dat hetgeen wat hier staat, graag maken we een afspraak met voor een kennismakingsgesprek.

Om een goede training neer te zetten is meer nodig dan alleen gedegen vakkennis. Want hoe brengt je de lesstof over op de deelnemer? En hoe zorg je er als trainer voor dat hij of zij geïnspireerd naar huis gaat? Hoe gaat je om met weerstand? We vinden het belangrijk dat we de deelnemers aan de trainingen een plek bieden waar ze zich fijn voelen.  Een plek waar ze zich welkom voelen, met alles wat ze bij zich dragen. Waar ze in de ontmoeting hun kennis er ervaringen kunnen verrijken.

Het gaat ons bij de trainingen en workshops niet alleen om de kinderen. Het gaat ook om de ontwikkeling van jou als professioneel opvoeder. We houden je daarom regelmatig een spiegel voor. Die reflectiemomenten zijn bedoeld als moment voor jezelf om even pas op de plaats te maken en naar jezelf te kijken. Hoe zie jij jezelf, wat zien kinderen, wat zien ouders? Ben je tevreden over dat spiegelbeeld, wat zou je willen veranderen en wat heb je daarvoor nodig?

We kunnen alleen kinderen begeleiden, opvoeden en iets leren, als we onze eigen stenen op ons pad hebben opgeraapt. Anders zullen de kinderen er over struikelen.

We willen het allerbeste voor de kinderen en voor jou, zodat duizend bloemen kunnen bloeien. Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang, kinderen dragen de ontwikkelkansen in zich. Wij dagen jou uit om al die bloemen ‘in knop’ een (speel)veld te bieden met vruchtbare grond waarop duizend bloemen in volle pracht kunnen gaan bloeien.

Leuk om ook u te ontmoeten, we stellen graag alvast ons ons team aan u voor!

 • Hester Baars
  Hester Baars is eigenaar van een gastouderbureau en een kinderdagverblijf, en daarnaast heeft zij het ontwikkelingsstimuleringsprogramma KIKI ontwikkeld. Ze gelooft in talentontwikkeling door het versterken van de interactieve en pedagogische vaardigheden via training.
 • Ron Baars
  Ron Baars werkt al dertig jaar met kinderen en jongvolwassenen, voor KIKI Training en Coaching en in zijn Systemische Coachingspraktijk. Hij is ervan overtuigd dat iedereen die met en voor kinderen werkt, alle hulpbronnen in zich heeft om kinderen te helpen hun plek in de wereld te vinden.
 • Frieda Verhage
  Frieda Verhage geeft al sinds 2004  trainingen aan pedagogisch medewerkers, gastouders en ouders. Daarnaast biedt ze ouders van jonge kinderen opvoedondersteuning waarbij ouders handvatten krijgen om op een positieve en constructieve manier op het gedrag van hun kind(eren) te reageren. Haar passie is om het potentieel in mensen en organisaties naar boven te laten komen.
 • Nadine Heemskerk
  Als trainer van KIKI komen voor mij twee belangrijke dingen samen. Mensen begeleiden en trainen in hun werkzaamheden met kinderen. Heeft u ook Passie voor kinderen, streeft u ook naar Kwaliteit in gastouderopvang en bent u er op uit om uzelf nog meer te Ontwikkelen? Dan komen wij elkaar vast en zeker in de toekomst tegen!
 • Sharon van den Hoven
  Sharon is de creatieveling op kantoor. Sharon ontwikkelt mede de thema's, beheert de KIKI shop en zorgt voor de juiste informatie.
 • Miranda Rebergen
  Miranda werkt op kantoor en is gastvrouw. Ze kan u uitgebreid vertellen over KIKI - Kansen in kinderen. Miranda vindt professionele kinderopvang met tijd en aandacht voor ieder kind, een belangrijke meerwaarde voor een goede opvang plek.
 • Sandra Visser
  Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om goede opvang te vinden voor je kind, zodat je als ouder met een gerust gevoel naar je werk kunt gaan. Dit probeer ik uit te dragen naar ouders, en samen met hun de allerbeste opvang te vinden voor hun kostbaarste bezit!