topmenu

Overzicht thema’s KIKI- Kansen in kinderen

Iedere maand een nieuw thema

Iedere maand ontwikkelen we een nieuw maandthema waar ook een handleiding en een duidelijke instructie en werkmateriaal bij horen. De thema’s zijn zo geschreven dat de beer interactie met de kinderen uitlokt, hen uitdaagt en als intermediair tussen het kind en de pedagogisch werker kan worden gebruikt. 

Voor ouders is maandelijks een digitale themabrochure beschikbaar waarmee zij ontwikkelingsgerichte activiteiten in de thuissituatie kunnen stimuleren.

KIKI ontwikkelt, ontwikkelt u met ons mee?

Vanaf september besteden we tijdens de ontwikkeling van de nieuwe KIKI thema’s extra aandacht aan bovenstaande pedagogische basisdoelen en de interactievaardigheden tussen de pedagogisch werker en de kinderen. We benoemen de pedagogische basisdoelen per activiteit en laten u steeds weer opnieuw tijdens de KIKI activiteiten kennismaken met de taal- en interactievaardigheden. Tevens benoemen we bij de uitgeschreven activiteiten welke vormen van pedagogische inzet worden ingezet. Hiermee borgt u de pedagogische basisdoelen en interactie vaardigheden op een makkelijke en effectieve wijze in uw opvang.

Door het borgen van deze pedagogische basisdoelen bent u klaar voor kennismaking met nieuwe vraagouders, de voortgangsgesprekken binnen uw organisatie en de GGD!

BSO kinderen, aan de slag met Kiki!

Al vanaf het begin van de ontwikkeling van KIKI wordt regelmatig aan ons gevraagd of we de thema’s willen uitbreiden zodat ook de BSO kinderen worden betrokken.

Goed nieuws, ik kan jullie vertellen dat we vanaf september ook activiteiten gaan ontwikkelen en beschrijven voor de BSO-kinderen. Zeker in de vakanties zullen we hier extra aandacht aan besteden!

Welkom Kiki

Het thema Welkom Kiki wordt bij voorkeur als eerste thema van Kansen in kinderen uitgevoerd.

In dit thema komt Kiki kennismaken met de kinderen. Kiki is een nieuw vriendje dat samen met de kinderen allemaal leuke en leerzame avonturen komt beleven. Het thema kan herhaald worden wanneer er veel kinderen in de groep zijn bijgekomen of na een lange vakantie.

Thema's 2019

Februari 2019: Kiki in de bergen
Kiki is op vakantie geweest in de bergen en ze wil de kinderen er alles over vertellen. Want ze vond de bergen geweldig. De kinderen maken kennis met een ander natuurlandschap dan we in Nederland gewend zijn. Aan dit thema wordt de winter gekoppeld. We kleden ons warmer aan, voordat we naar buiten gaan.

Januari 2019: Passen en meten met Kiki
Tijdens dit thema gaan de kinderen aan de slag met passen en meten, en alles wat daarbij komt kijken. Je zult misschien denken dat kinderen hier helemaal nog niet mee bezig zijn op jonge leeftijd, het tegendeel is waar! Let maar eens op, hoe een kind reageert als het een veel kleiner koekje krijgt dan het kind wat naast hem zit.

 


 

De volgende thema's voor 2019 staan op de planning:
- Maart 2019, Kiki ontdekt de vormen (vormen en kleuren staan centraal)
- April 2019, De straat van Kiki (wat zien we allemaal in een woonwijk?)
- Mei 2019, Kiki op de boerderij (jonge dieren staan centraal)
- Juni 2019, Kiki in de zomer (warm weer, hoe gaan we ermee om?)
- Juli 2019, Kiki op het water (boten, kanoën en nog veel meer...)
- Augustus 2019, Kiki en de kriebelbeestjes (kinderen laten kennismaken met insecten)
- September 2019, Kiki ontdekt (kinderen laten ontdekken)
- Oktober 2019, Kiki mag een huisdier (kinderen kennis laten maken met huisdieren)
- November 2019, Kiki in het restaurant (koken, bakken en uit eten gaan)
- December 2019, Kiki viert Sinterklaas en Kerstmis (samen met de kinderen maken we er een feestje van

 

 

Veel leer en ontwikkel plezier met KIKI!

Wilt u ook aan de slag met KIKI en bent u nog geen lid? Klik hier voor meer informatie!

Bent u al ingeschreven in ons bestand en wilt u opnieuw een actief abonnement? Klik hier voor meer informatie!