topmenu

Overzicht thema’s KIKI- Kansen in kinderen

Iedere maand een nieuw thema

Voor iedere maand een nieuw thema, waar ook een handleiding en een duidelijke instructie en werkmateriaal bij horen. De thema’s zijn zo geschreven dat de beer interactie met de kinderen uitlokt, hen uitdaagt en als intermediair tussen het kind en de pedagogisch werker kan worden gebruikt.

Voor ouders is maandelijks een digitale themabrochure beschikbaar waarmee zij ontwikkelingsgerichte activiteiten in de thuissituatie kunnen stimuleren.

KIKI ontwikkelt, ontwikkelt u met ons mee?

In de thema's van besteden we extra aandacht aan de pedagogische basisdoelen en de interactievaardigheden tussen de pedagogisch werker en de kinderen. We benoemen de pedagogische basisdoelen per activiteit en laten u steeds weer opnieuw tijdens de KIKI activiteiten kennismaken met de taal- en interactievaardigheden. Tevens benoemen we bij de uitgeschreven activiteiten welke vormen van pedagogische inzet worden ingezet. Hiermee borgt u de pedagogische basisdoelen en interactie vaardigheden op een makkelijke en effectieve wijze in uw opvang.

Door het borgen van deze pedagogische basisdoelen in uw beleid,  bent u klaar voor kennismaking met nieuwe vraagouders, de voortgangsgesprekken binnen uw organisatie en de GGD controle!

BSO kinderen, aan de slag met Kiki!

Organisaties en gastouders die ook BSO kinderen opvangen, kunnen ook met de 4+ kinderen aan de slag met KIKI. In iedere thema staan uitbreidingen voor BSO kinderen, om ook deze kinderen te betrekken bij KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind.

Welkom Kiki

Het thema Welkom Kiki wordt bij voorkeur als eerste thema van Kansen in kinderen uitgevoerd.

In dit thema komt Kiki kennismaken met de kinderen. Kiki is een nieuw vriendje dat samen met de kinderen allemaal leuke en leerzame avonturen komt beleven. Het thema kan herhaald worden wanneer er veel kinderen in de groep zijn bijgekomen of na een lange vakantie.

KIKI het jaar rond

 

 


 

 

Wanneer je KIKI 'Het jaar rond' bestelt ontvang je in één keer 12 thema's passend bij de seizoenen en het thema Welkom KIKI. Je kunt de thema's naar eigen idee indelen in de jaarplanning.

Een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor 'Het jaar rond" pakket vind je in onze shop.

Veel leer en ontwikkel plezier met KIKI!

Wilt u ook aan de slag met KIKI en bent u nog geen lid? Klik hier voor meer informatie!