topmenu

Systeem In-Zicht 1 (basistraining), 3 dagen

vraag offerte aanInschrijven

Systeem In-Zicht

De eerste stap naar verandering!

Je familie is het eerste ‘systeem’ waar je onderdeel van uitmaakt. Hedendaagse problemen, zowel privé als op het werk, vinden vaak hun oorsprong in bewust en onbewust overgenomen ideeën, overtuigingen en waarden. Ook voor kinderen geldt dat psychische problemen, eetstoornissen en lastig of ongewoon gedrag wijzen op een verstoring van de ‘orde’ in het ‘systeem’.

Iedereen is onderdeel van een systeem. Een systeem is een samenhang van mensen en hun omgeving waarin alle leden een gezamenlijk doel nastreven. Denk hierbij aan ons gezin, ons werk, de vereniging waar we op zitten, de opleiding die we volgen en onze vriendenkring. Doordat de leden van een systeem een gezamenlijk doel nastreven, zijn zij afhankelijk van elkaar. Op het moment dat er een verandering plaatsvindt binnen het systeem, zullen alle leden van het systeem meebewegen. Het systeem raakt na een verandering namelijk in onbalans. De leden zullen (on)bewust weer opzoek gaan naar een nieuwe balans. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een baby geboren wordt. Degene die voorheen het jongste was, is dit nu niet meer. Ouders hebben hun aandacht opnieuw te verdelen. Om een nieuwe balans te vinden kan een systemische opstelling helpend en verduidelijkend zijn. Door middel van deze opstellingen kunnen er stappen worden gemaakt die voor meerdere leden uit het systeem helpend is, dus ook voor kinderen.

Wat wij kinderen meegeven als ouders of verzorgers is in belangrijke mate afhankelijk van hoe we zelf in het leven staan. Wat wij zelf hebben ervaren, wat we hebben verwerkt, wat we diep hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we nog steeds mee in strijd zijn. De systemische benadering helpt je verbanden bloot te leggen die aan de problematiek ten grondslag liggen om vervolgens – met respect voor het verleden – je eigen stappen te maken.

Een systemische opstelling maakt zichtbaar hoe patronen uw leven beïnvloeden. Iedereen maakt deel uit van een systeem, bijvoorbeeld van een familie. In elke familie spelen verborgen familiepatronen een rol. Het zijn vaak onbewuste invloeden die klachten en/of problemen kunnen veroorzaken. In een opstelling brengt iemand een thema of vraagstuk in. Door het vraagstuk op te stellen met systemische poppetjes, grondankers of door representanten wordt het vraagstuk of thema in beeld gebracht. Door interventies van de trainer treden veranderingen op, waardoor problemen zichtbaar en/of opgelost kunnen worden.

De professionele en zeer ervaren systemische opstellers aangesloten bij KIKI Training & Coaching laten u graag kennismaken met uw systeem door de verschillende Systeem In-Zicht trainingen.

Basistraining Systeem In-Zicht, de eerste stap naar verandering!

Tijdens deze scholing maak je kennis met systemisch werken en kijk je naar de dynamieken en symptomen uit je eigen gezin van herkomst.

Studiebelasting

Totaal 30 uur, doorlooptijd 3 tot 8 maanden

Bijeenkomsten
Bijeenkomsten bij KIKI Kennisinstituut
Min. 10 en max. 20 deelnemers
3 x 5 uur
Intervisie
Intervisie live of virtueel
Mogelijkheid groepsdiscussies via community in KIKI kennisinstituut online.
5 uur
Online leeromgeving
Portfolio opdrachten
Documentaires
Lezen bijpassend boek
10 uur
Begeleiding en ondersteuning
Trainer is bereikbaar via online leeromgeving.
Casus bespreking en vragen tijdens bijeenkomsten.

Leerdoelen

Waarnemen vanuit de principes van ‘binding’, ‘ordening’ en ‘balans’: de 3 wetten in elk ‘systeem’

De dynamieken ontdekken in jouw eigen ‘systemen’

Een verband te leggen tussen ‘symptomen’ en ‘dynamieken’

Systeem energie

Verschillende gevoelens

Persoonlijk en groepsgeweten

Afbakening, plek, volgorde, schuld

Verlangen, gemis, eer geven, uitreiken, nemen van je lot

 

Resultaat

Na de scholing hebben de deelnemers kennis over systemisch werken en de systemische wetten. Door aanwezig te zijn geweest bij verschillende opstellingen en zelf systemische opstellingen te hebben gedaan, hebben ze het systeem werk zelf ook ervaren.

Opbouw

Module 1: Systemisch werken

  • de drie systemische wetten
  • genogram maken

Module 2: Het systeem van herkomst

  • Orde
  • Balans
  • Plek

Module 3: Systeem In-Zicht

  • Opstellingen in beeld
  • Representant
  • Het grote veld

 

Doelgroep en kwalificeren

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die interesse heeft in familieopstellingen, systemisch werk en persoonlijke ontwikkeling.

Certificeringseisen
  • Portfolio met een voldoende beoordeling
  • 80% aanwezigheid
Certificering

Certificering is persoonsgebonden en er wordt alleen een certificaat uitgereikt als aan de certificeringseisen is voldaan.

Kosten

Training open inschrijving bij KIKI Kennisinstituut:

 € 500,00 per persoon (BTW vrijstelling, CRKBO registratie)

Agenda met inschrijf mogelijkheid

*factuur ontvang je per mail voor aanvang van de training.*training start bij minimaal 10 deelnemers.

 

Training in-company:

Offerte op maat aanvragen

In-Zicht is de eerste stap naar verandering! Bekijk ons aanbod systemische scholingen: