topmenu

Systeem In-Zicht ‘Systemisch kijken naar kinderen’

Iedereen is onderdeel van een systeem. Een systeem is een samenhang van mensen en hun omgeving waarin alle leden een gezamenlijk doel nastreven. Denk hierbij aan ons gezin, ons werk, de vereniging waar we op zitten, de opleiding die we volgen en onze vriendenkring. Doordat de leden van een systeem een gezamenlijk doel nastreven, zijn zij afhankelijk van elkaar. Op het moment dat er een verandering plaatsvindt binnen het systeem, zullen alle leden van het systeem meebewegen. Het systeem raakt na een verandering namelijk in onbalans. De leden zullen (on)bewust weer opzoek gaan naar een nieuw balans. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een baby geboren wordt. Degene die voorheen het jongste was, is dit nu niet meer. Ouders hebben hun aandacht opnieuw te verdelen. Om een nieuw balans te vinden kan een systemische opstelling helpend en verduidelijkend zijn. Door middel van deze opstellingen kunnen er stappen worden gemaakt die voor meerdere leden uit het systeem helpend is, dus ook voor kinderen.

Systemisch kijken naar kinderen

Systemisch gezien kan een kind dat uit balans is geraakt meerdere oorzaken hebben. Dit kan natuurlijk in het kind zelf zitten, maar dikwijls is een verandering in de directe omgeving de oorzaak. Een kind is heel gevoelig en pikt de lichtste signalen op. Het hoeft niet eens met het kind zelf te maken te hebben, echter kan het kind ervoor zorgen dat het systeem van het kind in verwarring wordt gebracht.

Hoe ziet de training eruit?

Het doel van deze training is om inzicht te krijgen vanuit de systemische methodiek op de problematiek van het kind, om zo balans terug te brengen voor het kind en het gezin. Een prachtig cadeau voor iedereen die met kinderen werkt.

Tijdens deze training is er aandacht voor:

  • Het systeem van herkomst.
  • De systemische methodiek.
  • Het invullen van een Genogram.
  • Het terugbrengen van balans voor het kind en het gezin.
Naam training Locatie Datum Tijdstip
Systeem In-Zicht ‘opstellingen met kinderen’, 3 daagse Bunschoten zaterdag 9 oktober 2021 9.30 inloop, aanvang 10.00 - 16.00 uur incl. pauze Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over prijzen en offerte op maat, lees meer…