topmenu

Effectief communiceren

Werken met kinderen geeft veel plezier, maar ook een grote werkdruk dat gepaard gaat met veel verantwoordelijkheid. Bovendien stellen ouders steeds hogere eisen. Pedagogisch werkers en docenten hebben als belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de aan hen toevertrouwde kinderen evenwichtig opgroeien. En dat valt niet altijd mee!

 

Effectief communiceren

Communiceren doen we allemaal. Helaas is het niet altijd effectief. Iedereen heeft weleens ervaren dat iemand je helemaal verkeerd begrijpt, terwijl jij het gevoel had duidelijk te zijn geweest. Om dit soort situaties te voorkomen kunt u deze training volgen.

 

Hoe ziet de training eruit?

Deze training richt zich op facetten hoe iedereen onbewust gestuurd wordt in zijn of haar communicatie, gedrag en emoties. Stoor je, je weleens aan iemands gedrag, maar weet je niet hoe je daar iets van kunt zeggen? Of merk je dat anderen zich storen aan jouw manier van communiceren? Gedurende deze training wordt je, je bewust van je communicatievaardigheden en hoe je deze kunt verbeteren of aanpassen.

Iedere deelnemer krijgt concreet handvatten aangereikt om meer succesvol te zijn in communicatie, om voor eigen behoeften op te komen en om conflicten te voorkomen. Dit wordt verwezenlijkt door veel met praktijkvoorbeelden en metaforen te werken. Op deze manier worden de deelnemers bewust gemaakt van de verschillende onbewuste processen die plaatsvinden tijdens een gesprek. Wat zijn jouw succesvolle en beperkende patronen en overtuigingen? Hoe kun je deze inzetten of veranderen om tot een succesvoller contact te komen?

Tijdens de training is er aandacht voor:

  • Hoe je succesvol kunt zijn in communicatie.
  • Hoe je actief luistert naar je gesprekspartner
  • Hoe je communiceert middels de ‘ik’ boodschap
  • Hoe kun je conflicten oplossen met respect voor jezelf, de ander en de relatie.

Meer informatie over prijzen en offerte op maat, lees meer…