topmenu

Ouderavonden en webinars

Ouderavond of webinar voor ouders

De betrokkenheid van ouders bij de opvoeding en de kinderopvang en/of het onderwijs van hun kind wordt ouderbetrokkenheid genoemd. Kinderen brengen het grootste deel van de tijd thuis, in de opvang of op school door. Hierdoor kunnen opvoeding en kinderopvang en/of onderwijs niet los van elkaar worden gezien.
Het is daarom enorm belangrijk dat de ouders van het kind en de organisatie goed met elkaar samenwerken en communiceren. Uit onderzoek is gebleken dat een goed contact tussen de kinderopvang, school, ouders en leerlingen de leerprestaties en de maatschappelijke ontwikkeling ten goede komt.

Onderwijs en kinderopvangorganisaties streven naar ouderbetrokkenheid, waarbij wederzijdse samenwerking en inbreng de optimale ondersteuning bieden rondom de kinderen. Ouderavonden live of middels een webinar  zijn een mooie aanvulling in het contact met ouders om ouderbetrokkenheid de stimuleren.

KIKI verzorgt ouderavonden met verschillende thema's op locatie of virtueel door het verzorgen van een webinar.

 

  • Systemisch kijken naar je kind en het gezin
  • Begrijpen van het brein van je kind!  0-4 jaar en/of 4-12 jaar
  • Hoe om te gaan met de seksuele ontwikkeling van je kind?
  • Zo luisteren dat je kind met je wilt praten.
  • Jippie ik heb een puber!
  • De eerste 1000 dagen
  • Van kleuter naar schoolkind

 

Het team van KIKI inspireert en informeert jullie ouders graag en vergroot samen met jou de ouderbetrokkenheid in de organisatie!

KIKI helpt graag met een passend aanbod, denkt mee  en geeft vrijblijvend advies door middel van een (telefonische) afspraak of vrijblijvende offerte op maat.

Verschillende vormen ouderbetrokkenheid

Ouderavond op locatie

De trainers of trainers van KIKI komen naar de locatie toe voor het verzorgen van een interactie ouderavond rondom een thema naar keuze. De bijeenkomst zal informatief en interactief zijn. Waar genoeg tijd is voor het beantwoorden van vragen en delen van ervaringen.

Webinar

Een webinar is een interactieve live bijeenkomst via internet. Er zijn verschillende soorten webinars, er zijn verschillende thema's mogelijk. Graag verzorgen wij een webinar op maat, naar de wensen en doelstelling van de school en/of kinderopvang organisatie. 

Ouderraad dag op maat
Terwijl de ouderraad in beweging is tijdens wandelen, zeilen, mountainbiken of duiken worden kwesties die het team bezig houden en waar de organisatie of school iets aan wil veranderen zichtbaar. Omdat de ouderraad tijdens de dag(en) in fysiek in beweging is, komt het ook mentaal makkelijker in beweging. Tijdens ouderraad op maat dagen die wij verzorgen komt de ouderraad stap voor stap zowel fysiek, mentaal als emotioneel weer in balans raakt en is in staat om een nieuwe weg te kiezen en de organisatie of school te adviseren.r

Ouderbetrokkenheid zorgt voor:

Pedagogisch partnerschap

Vertrouwen

Respect

Positieve sfeer

Ouders ondersteunen

Resultaat

Gelijkwaardigheid van ouders en de school of kinderopvangorganisatie in de opvoeding"

Tarieven

 Hieronder een indicatie van de tarieven voor ouderavonden:

  Ouderavond met pedagogisch thema op locatie: € 650,00 (2 - 2,5 uur) (BTW vrijstelling, CRKBO registratie) excl. reiskosten trainer

Webinar met pedagogisch thema: € 450,00 (1,5 uur)(BTW vrijstelling, CRKBO registratie)

 

 Regelmatig organiseert KIKI virtueel open-inschrijving ouderavonden

Agenda met inschrijf mogelijkheid en aanbod

Contact

Voor ouderraad dagen en overige coaching maken we altijd een offerte op maat.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

info@kiki-s.nl / 033-7110695