topmenu

OUDERAVOND ‘OPVOEDEN IN CORONATIJD EN ERNA’

Ouderavond 'Opvoeden in coronatijd en erna'

Dagelijks worden wij door ouders, gastouders en pedagogisch medewerkers benaderd met opvoedvragen. Zeker in deze corona lockdown, zijn er soms behoorlijke uitdagingen waar we mee worden geconfronteerd.

  • Hoe zorg ik voor een gezellige sfeer in huis?
  • Op welke manier kan ik mijn kind dat zijn vriendjes mist begeleiden?
  • De gezelligheid tijdens het eten is bij ons verdwenen aan tafel, wat kunnen we eraan doen?
  • Als ouders zijn we nu beide veel thuis, we blijken een verschillende kijk te hebben op de opvoeding, wat wij kunnen hiermee?
  • Onze peuter/puber is alleen maar aan het gillen en wil niets, dit maakt het voor de andere kinderen niet makkelijk om mee om te gaan.
  • Ik ben in deze periode erg gestresst, wat merkt mijn pasgeboren baby hiervan, huilt ze daarom zoveel?
  • Mijn puberzoon wilt zich niet houden aan de coronaregels en vindt het onzin, hij begrijpt onze angst om ziek te worden niet.
  • Oma is overleden aan corona, hoe kan ik mijn 3 kinderen begeleiden bij dit verlies?
  • en zo zijn er nog veel meer opvoedvragen en casussen.

Vanuit KIKI willen we ouders en professionals graag ondersteunen in deze periode. We organiseren de komende 4 weken iedere week een avond over 'Opvoeden in coronatijd en erna'. De thema's van de avond zijn verschillend. De avonden zullen bestaan uit 60 minuten theoretische verdieping over het thema, vervolgens 30 minuten ervaringen uitwisselen in kleine groepjes onderling en daarna 30 minuten tijd voor vragen.

Maandag 1 februari 19.30 - 21.30 uur; thema: Waarden en normen, wat neem jij mee uit je opvoeding?

Wat wij kinderen meegeven als ouders of verzorgers is in belangrijke mate afhankelijk van hoe we zelf in het leven staan. Wat wij zelf hebben ervaren, wat we hebben verwerkt, wat we diep hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we nog steeds mee in strijd zijn. De systemische benadering helpt je verbanden bloot te leggen die aan de problematiek ten grondslag liggen om vervolgens – met respect voor het verleden – je eigen stappen te maken. Tijdens deze avond leggen we uit hoe iedere ouder eigen waarden en normen meeneemt in de opvoeding en hierin steeds opnieuw keuzes maakt of mee geconfronteerd wordt, doordat kinderen onze spiegel zijn.  

Dinsdag 9 februari 19.30 - 21.30 uur; thema: Kinderen begeleiden bij verlies, rouwverwerking gaat in fases.

Helaas worden kinderen juist in deze tijd ook vaker geconfronteerd met rouw en verlies. Ieder kind reageert anders op verlies en rouw. Kinderen gaan net als volwassenen door een rouwproces. Wanneer je kind door een rouwproces gaat en je wilt je kind daarbij begeleiden, is kennis over de verschillende rouwfases belangrijk. Je herkent de fases en kent handvatten om kinderen te begeleiden. Te vaak worden jonge kinderen in onze ogen momenteel weggehouden van rouw en verlies. Gevolg is dat zij het verdriet in hun eentje gaan verwerken. Dat is juist nog veel erger. Bereid jonge kinderen beter voor op verdrietige situaties. Tijdens deze avond gaan we in gesprek met elkaar, delen we ervaringen en geven we theoretische verdieping over de verschillende rouwfases. 

Kosten per avond

 Ouders / professionals kunnen alleen of met z'n tweeën deelnemen achter 1 computer/laptop

   € 25,00 (2 uur) (BTW vrijstelling, CRKBO registratie) incl. online hand-out

Klik hier voor de agenda en om je aan te melden!

Korting voor organisaties die minimaal 15 deelnemers aanmelden

Ouders / professionals kunnen alleen of met z'n tweeën deelnemen achter 1 computer/laptop 

   € 15,00 i.p.v. € 25,0o (2 uur) (BTW vrijstelling, CRKBO registratie) incl. online hand-out

Klik hier voor de agenda en om je aan te melden!

Ouderavond in-company virtueel:

Wilt u de ouderavond graag in-company organiseren, dat is ook op kort termijn mogelijk. De ouderavond kan naar uw wensen worden aangepast.

Ouderavond maximaal 100 ouder/ouders die deelnemen voor € 750,00. (BTW vrijgesteld)
Ouderavond maximaal 250 ouder/ouders die deelnemen voor € 950,00. (BTW vrijgesteld)

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen of bel naar 033-7110695