topmenu

Systemisch werken in de praktijk

4-daagse training Systemisch Werken in de praktijk

Je familie is het eerste ‘systeem’ waar je onderdeel van uitmaakt. Hedendaagse problemen, zowel privé als op het werk, vinden vaak hun oorsprong in bewust en onbewust overgenomen ideeën, overtuigingen en waarden. Ook voor kinderen geldt dat psychische problemen, eetstoornissen en lastig of ongewoon gedrag wijzen op een verstoring van de ‘orde’ in het ‘systeem’.

Dat wat wij als pedagogisch werkers en gastouders kinderen meegeven is in belangrijke mate afhankelijk van hoe we zelf in het leven staan. Wat wij zelf hebben ervaren. Wat we hebben verwerkt en wat we diep hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we nog steeds mee in strijd zijn. De systemische benadering helpt je verbanden bloot te leggen die aan de problematiek ten grondslag liggen om vervolgens – met respect voor het verleden – je eigen stappen te maken.

Tijdens de trainingen leer je:

Waarnemen vanuit de principes van ‘binding’, ‘ordening’ en ‘balans’, de 3 wetten in elk ‘systeem’.
De dynamieken ontdekken in jouw eigen ‘systemen’.
Een verband te leggen tussen ‘symptomen’ en ‘dynamieken’.
Na deze training kan je jouw eigen ‘systemische intelligentie’ inzetten en toepassen in je dagelijkse werk met kinderen.

Tijdsinvestering
De tijdsinvestering van bovenstaande training is 28 uur. 4 dagen van 10.00 -17.00 uur. (incl. 1 uur lunch pauze) + 4 uur voorbereiding thuis

Certificaat & Hand-out
De deelnemers ontvangen een bewijs van deelname aan de training. Na de training ontvangen de deelnemers een digitale hand-out.

Veelgestelde vragen

Is deze training voor iedereen interessant?

Ja, deze training is voor iedereen interessant. De training zorgt voor veel duidelijkheid in het gezin en in gedrag van kinderen en verzorgers.