topmenu

Systemisch kijken naar kinderen

Over deze training

We leven allemaal in menselijke systemen zoals ons gezin, ons werk, de vereniging waar we op zitten, de school en opleidingen die we volgen, onze vriendenkring, etc. De regels en ook onbewuste wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Het wordt steeds duidelijker dat veel organisatorische en persoonlijke uitdagingen of problemen een ‘systemische’ oorzaak hebben.

Systemisch gezien kan een kind dat uit balans is geraakt meerdere oorzaken hebben. Dit kan natuurlijk in het kind zelf zitten. Maar dikwijls is een verandering in de directe omgeving de oorzaak dat het kind dit is gaan ervaren. Een kind is heel gevoelig en pikt de lichtste signalen op. Het hoeft niet eens met het kind zelf te maken te hebben, toch kan het ervoor zorgen dat het systeem van het kind zelf in verwarring wordt gebracht.

Zo kan een kind zijn of haar leven lang vasthouden aan gevoelens die in feite niet van hem of haar zelf zijn. Het kind is dan met de verstoten persoon verstrikt. Neemt de plaats in van de verstoten persoon en doet daarmee een poging om het evenwicht in het familiesysteem te herstellen. Het zal duidelijk zijn dat zo iemand niet geheel vrij is om zijn of haar eigen leven te leiden. Deze persoon leeft zeg maar een leven ‘in dienst van’.

Het doel van deze training is om inzicht te krijgen vanuit de systemische methodiek op de problematiek van het kind. Om zo balans terug te brengen voor het kind en het gezin. Als de groep het toelaat doen we ook een voorbeeld opstelling, zodat iedereen kennis kan maken met het wetend veld en zijn eigen systemische blik! Een prachtig cadeau voor iedereen die met kinderen werkt.

Naam training Locatie Datum Tijdstip
Systemisch kijken naar kinderen, Gilde tarief Bunschoten zaterdag 16 februari 2019 9.30 inloop, aanvang 10.00 - 16.00 uur incl. pauze Meer informatie en inschrijven

Veelgestelde vragen

Is deze training voor iedereen interessant?

Ja, deze training is voor iedereen interessant. De training zorgt voor veel duidelijkheid in het gezin en in gedrag van kinderen en verzorgers.