topmenu

Masterclasses Coachend leiderschap

Bekijk de agendavraag offerte aan

 

Coachend leiderschap

'Laat je talenten bloeien'

 

Om een leerrijke werkomgeving te creëren is het belangrijk om aandacht te hebben voor de loopbaan van je personeel. Welke wensen, ambities en mogelijkheden hebben je medewerkers? Hoe verhoudt dit zich tot de arbeidsmarkt? Hoe kun je hier als leidinggevende samen met de medewerker op inspelen? Om op deze vragen een antwoord te krijgen, zal je coachend leiding moeten geven.

Voor wie?

Deze masterclasses zijn bedoeld voor alle (pedagogisch) coaches, leidinggevende en managers die in staat willen zijn om een optimale werkomgeving te creëren. Waarin medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zich verder ontwikkelen.

Deze masterclasses zijn ook te volgen met subsidie als je als (pedagogisch) coach, leidinggevende of manager ons traject “Laat je talenten bloeien” voorzet en borgt in de organisatie (dit met betrekking tot de SLIM-subsidie). Klik hier voor meer informatie over ons traject en de SLIM-subsidie.

Vooropleiding

Deze opleiding vraagt hbo-werk- en denkniveau. 

Aanpak

Tijdens de 8 masterclasses ‘coachend leiderschap’ leer je om het beste uit medewerkers naar boven te halen. Je creëert een omgeving waarin medewerkers vanuit intrinsieke motivatie hun werkzaamheden uitvoeren en zichzelf verder willen ontwikkelen. Er is aandacht is voor het leven lang leren van medewerkers en er zal in de organisatie een leercultuur kunnen worden gestimuleerd waarin het up-to-date houden van vakkennis en vaardigheden vanzelfsprekend is. Je ontwikkelt de vaardigheid om een goed ontwikkelgesprek te voeren. Dit vraagt om sterke gespreksvaardigheden, zoals het stellen van open vragen en actief luisteren. Dit is een onderdeel van coachend leiderschap.

Coachend leiderschap wil zeggen dat je het vertrouwen in de medewerkers hebt dat ze zelf de verantwoordelijkheid pakken en op zoek gaan naar hun eigen oplossingen. Dit is iets wat niet vanzelfsprekend gebeurd in organisaties. Hoe mooi zou het zijn als het voor medewerkers vanzelfsprekend is geworden om na te denken over hun ontwikkeling en dat medewerkers het normaal gaan vinden dat er aandacht is voor hun eigen leerproces. Juist door coachend leidinggeven help je de medewerkers te leren, te groeien en hun verantwoordelijkheid te nemen.

Op deze manier regelmatig en consequent met je medewerkers in gesprek gaan, zorgt ervoor dat je medewerkers beter presteren, blijven groeien en de regie nemen over hun prestaties en carrière. Dat levert jou snel een hoop tijd en energie waarmee je dingen kunt doen die jij het liefste doet. Een win-win-win dus voor zowel je medewerker, als voor jou als voor de organisatie.

Inhoud

 • Masterclass 1: Coachend leidinggeven in beeld
 • Masterclass 2: De strategie van ons denken
 • Masterclass 3: Woorden en hun betekenis
 • Masterclass 4: Conflict en congruentie
 • Masterclass 5: Systeem van periodieke ontwikkelgesprekken
 • Masterclass 6: Oplossingsgericht denken
 • Masterclass 7: Zelfsturende teams
 • Masterclass 8: Borgen van leven lang leren in de organisatie

 

Kosten 8 masterclasses:

 • € 1950,00 per deelnemer (BTW vrijstelling, CRKBO registratie), incl. certificaat, portfolio, tool-kit, lidmaatschap Gilde en koffie/thee/lekkernij en uitgebreide lunch.

 

Kwalificatie:

Na afloop van de masterclasses ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname. Het bewijs is persoonsgebonden en er wordt alleen een bewijs van deelname uitgereikt als de deelnemer alle masterclasses heeft gevolgd en aan alle eisen heeft voldaan. De eisen bestaan uit:

 • Portfolio van alle huiswerkopdrachten met een voldoende beoordeling;
 • 80% aanwezigheid, bij missen van een bijeenkomst, maakt de deelnemer extra huiswerkopdrachten in het portfolio.
 • Borging: de deelnemer sluit zich aan bij de Pedagogische Kwaliteit in de Praktijk Gilde. En volgt minimaal 1 x per jaar een intervisie bijeenkomst en optioneel de ‘thema’ trainingsdagen, passend bij de leerwensen van de pedagogisch coach.

 

Eerste twee jaar is de deelnemer gratis lid van het Gilde. Bij het lidmaatschap zit 1 intervisie bijeenkomst per jaar gratis en speciale Gilde tarieven voor de vrijblijvende overige trainingsdagen.

  Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang, inzicht is de eerste stap naar verandering!

  Naam training Locatie Datum Tijdstip
  8- daagse Masterclass, coachend Leiderschap Bunschoten donderdag 12 november 2020 Meer informatie en inschrijven
  8- daagse Masterclass, coachend Leiderschap Bunschoten maandag 19 april 2021 Meer informatie en inschrijven