topmenu

KIKI, Kansen in kinderen voor gastouders, 3 daagse training

Bekijk de agendavraag offerte aan

TRAINING VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN-ZICHT, module 1

'Door de training voel ik me meer gewaardeerd, ik durf ouders vaker adviezen te geven, het sterkt mijn zelfbewustzijn. We zijn veel meer dan een oppas. Ik had werk, nu heb ik een beroep. Zo voel ik dat.' Gastouder Bregje.

Om nog meer te doen met de mogelijkheden van ontwikkelingsstimuleringsprogramma KIKI, bieden we de training Voorschoolse Educatie In-Zicht, module 1, aan. Tijdens deze trainingen ontwikkel je, je tot een KIKI-gecertificeerde gastouder!

Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang, kinderen dragen de ontwikkelkansen in zich. De Voorschoolse Educatie In-Zicht training, module 1, daagt gastouders uit om al die bloemen ‘in knop’ een (speel)veld te bieden met vruchtbare grond waarop duizend bloemen in volle pracht kunnen gaan bloeien.

Voorschoolse Educatie In-Zicht 
Een programma voor ontwikkelingsstimulering, is dat wel nodig? Kinderen ontwikkelen zich toch zelf in hun eigen tempo? Precies! Het enige wat jij hoeft te doen is heel goed kijken naar de kinderen, hun ontwikkeling te volgen en als het even kan iets extra's te bieden. Met de trainingen van KIKI helpen we je om heel goed te kijken naar wat een kind al kan en hoe je ieder kind individueel kunt uitdagen om steeds een stapje verder te gaan in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

VE Programma's
Speciaal voor de Voorschoolse Educatie (VE) zijn er verschillende programma's ontwikkeld. Allemaal om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en ervoor te zorgen dat zij zonder (taal)achterstand aan school beginnen. De VE In-Zicht training zit niet vast aan een programma, door het volgen van deze basis VE training kunt u in de opvang aan de slag met ieder VE programma.

Je leert tijdens de VE In-Zicht training naar je eigen rol in de interactie met de kinderen. Hoe meer je over jezelf weet en begrijpt, hoe beter je dat ook kunt herkennen bij kinderen. Je leert onderscheid te maken in de behoeftes van verschillende kinderen: wat werkt bij het ene kind, spreekt een ander weer totaal niet aan. Daarbij leer je alles over effectief communiceren en het toepassen van de zes interactievaardigheden.

Bij de trainingen wordt het boek Kansen in Kinderen gebruikt. Het is een theorieboek, een praktijkboek en een naslagwerk dat iedereen die met jonge kinderen werkt telkens weer uit de kast zal pakken. Het boek biedt handvatten om alle kinderen, die 'bloemen in de knop', een vruchtbaar (speel)veld te bieden waarop duizenden bloemen in volle pracht kunnen gaan bloeien.

Doelgroep
Deze training is voor alle gastouders. Hiermee kunt u snel gecertificeerd aan de slag! *Gastouders met minimaal MBO3, kunnen ook module 2 van de VE training volgen. Op dit moment mogen wij gastouders VE aanbieden, alleen kunnen zij geen gebruik maken van subsidies of VE plekken. Meer informatie, klik hier.

Studiebelasting
- Zes bijeenkomsten van 6 x 2,5 uur= 15 uur
- Zelf In-Zicht Praktijkopdrachten: 5 x 0.5 uur = 2,5 uur
- Beeld In-Zicht: totaal ongeveer 1,0 uur (opnames maken op de groep)
De studiebelasting is 18,5 uur.

Opbouw trainingen:

Module 1 : Ontwikkelingsstimulering voor elk kind!

De inhoud van module 1 bestaat uit: Ontwikkelingsstimulering voor elk kind, Zelf In-Zicht en Beeld In-Zicht.

1: Snoeien en mesten
Ontwikkelingsstimulering is belangrijk voor een kind. Waarom is dit belangrijk? Hoe werkt dit dan in de hersenen?
2: Ik groei!
Kinderen ontwikkelen zich op sociaal emotioneel, motorisch, rekenprikkels, spraak en taal gebied.
3: Kansrijk
Over het belang van een dagschema, het toepassen van een dagritme en het grijpen en creëren van kansen binnen het dagschema om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.
4: Kracht van taal en interactie
Taal en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het belang van voorlezen en het leren toepassen van verschillende vormen van interactief lezen.
5: Prikkelende omgeving
De Speelleeromgeving en ‘opslagplaatsen in ons geheugen’
6: Interactie In-Zicht
Wat houden de interactievaardigheden in? Op welke wijze zet ik de vaardigheden in om mijn doelen te bereiken?

Kwalificatie
Na afloop van de training worden deelnemers gecertificeerd. Certificering is persoonsgebonden en er wordt alleen een certificaat uitgereikt als de deelnemer de hele training heeft gevolgd en aan alle certificeringseisen heeft voldaan. De certificeringseisen bestaan uit:

- Alle huiswerkopdrachten zijn met een voldoende beoordeeld.
- Presentatie: interactief voorlezen.
- Minimaal 80% aanwezigheid

Kosten
De kosten voor deze 3-daagse training zijn €495,00 per persoon incl. koffie/thee/lunch, een erkend VE-certificaat, theorieboek.

Vanaf 12 deelnemers komen wij de training bij u op locatie verzorgen. Wij maken graag een passende offerte op maat voor u. Heeft u geen 12 deelnemers? Geen probleem..... Maak dan gebruik van het inschrijfformulier zodat wij op zoek gaan naar deelnemers bij een organisatie bij u in de buurt. Wij kijken naar de mogelijkheden om dit samen te voegen voor u. Klik op de button hieronder om vrijblijvend een offerte op te vragen.

Abonnement KIKI

Wilt u gaan werken met KIKI thema's? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Naam training Locatie Datum Tijdstip
VE In-Zicht Training, Module 1&2 (virtueel aanbod) vrijdag 17 april 2020 Aanvang: 09:30 -12:00 Meer informatie en inschrijven
Voorschoolse Educatie In-Zicht (VVE) Training, Module 1 Bunschoten zaterdag 16 mei 2020 (inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven
Voorschoolse Educatie In-Zicht (VVE) Training, Module 1&2 Rosmalen zaterdag 13 juni 2020 (inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven
Voorschoolse Educatie In-Zicht (VVE) Training, Module 1 Rosmalen zaterdag 13 juni 2020 (inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven
Voorschoolse Educatie (VVE) bijscholing, 2-daagse training Bunschoten woensdag 30 september 2020 (Inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven