topmenu

TRAINING KIKI – KANSEN IN KINDEREN

Door de training voel ik me meer gewaardeerd, ik durf ouders vaker adviezen te geven, het sterkt mijn zelfbewustzijn. We zijn veel meer dan een oppas. Ik had werk, nu heb ik een beroep. Zo voel ik dat. Gastouder Bregje

Om nog meer te doen met de mogelijkheden van ontwikkelingsstimuleringsprogramma KIKI, bieden we de training KIKI – Kansen in kinderen aan. Tijdens deze trainingen ontwikkel je je tot een KIKI-gecertificeerde pedagogisch medewerker of gastouder .

Je leert met KIKI kijken naar je eigen rol in de interactie met de kinderen. Hoe meer je over jezelf weet en begrijpt, hoe beter je dat ook kunt herkennen bij kinderen. Je leert onderscheid maken in de behoeftes van de verschillende kinderen; wat werkt bij het ene kind, spreekt een ander weer totaal niet aan. Daardoor weet je ook wat ieder kind van jóu nodig heeft. Daarbij leer je alles over effectief communiceren en het toepassen van de zes interactievaardigheden.

Deze trainingen zijn onmisbaar in je ontwikkeling als professioneel opvoeder en voor de professionalisering van de kinderopvang in het algemeen!

Een stapje extra
Een programma voor ontwikkelingsstimulering, is dat wel nodig? Kinderen ontwikkelen zich toch zelf in hun eigen tempo? Precies! Het enige wat jij hoeft te doen is heel goed kijken naar de kinderen, hun ontwikkeling te volgen en, als het even kan, iets extra’s te bieden. Met de trainingen helpen we je om heel goed te kijken naar wat een kind al kan en elk kind individueel uit te dagen om steeds een stapje verder te gaan in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Het gaat ons bij de trainingen niet alleen om de kinderen. Het gaat ook om de ontwikkeling van jou als professioneel opvoeder. We houden je daarom regelmatig een spiegel voor. Die reflectiemomenten zijn bedoeld om zelf even pas op de plaats te maken en naar jezelf te kijken. Hoe zie jij jezelf, wat zien kinderen, wat zien ouders? Ben je tevreden over dat spiegelbeeld, wat zou je willen veranderen en wat heb je daarvoor nodig?

In deze trainingen werk je daar hard aan, samen met je medecursisten en een enthousiaste trainer.

Theorieboek Kansen in kinderen 
Bij de trainingen wordt het boek Kansen in kinderen gebruikt. Het is een theorieboek, een praktijkboek en een naslagwerk dat iedereen die met jonge kinderen werkt telkens weer uit de kast zal pakken. Het boek biedt handvatten om alle kinderen, die ‘bloemen in de knop’, een vruchtbaar (speel)veld te bieden waarop duizenden bloemen in volle pracht kunnen gaan bloeien.

De training
De training duurt 10 dagdelen of 5 dagen. De inhoud van de trainingen kun je lezen in het uitgebreide programmaoverzicht. Wij nemen geen schriftelijk examen af aan het einde van deze training. Wij vinden het belangrijker dat je KIKI integreert en toepast dan dat je de kennis uit je hoofd leert. Na het volgen van de trainingen word je als KIKI-gecertificeerd vermeld op de website.

Kosten
Per deelnemer € 395,00 incl. certificaat, theorieboek, kindvolgsysteem, deurbordje en koffie, thee en lunch. * KIKI Training & Coaching is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De Belastingdienst stelt inschrijving in het CRKBO-register als voorwaarde om in aanmerking te komen voor Btw-vrijstelling.

Abonnement KIKI
Wanneer u wilt deelnemen aan de training Kansen in kinderen, is het van belang dat u een abonnement heeft op de thema's van KIKI Kansen in kinderen, zodat u het geleerde ook in de praktijk kunt brengen. Klik hier voor meer informatie over het KIKI abonnement.

Training incompany/op maat
Het zou kunnen dat u de KIKI-Kansen in kinderen training incompany wil aanbieden aan uw PW-ers, gastouders of leerkrachten. Graag maken we voor u een offerte op maat. Vooraf maken we een telefonische afspraak om uw wensen en ideeën te bespreken, zodat de training binnen de visie en mogelijkheden van uw organisatie past. Wanneer u het contactformulier invult, nemen we spoedig contact met u op.

Aanbod
Kijk hieronder in de agenda voor een overzicht van de geplande KIKI trainingen.

Nog vragen?
Onder aan de pagina staat een overzicht met de meest gestelde vragen. Heb je nog geen antwoord op je vraag gevonden, neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.

Naam training Locatie Datum Tijdstip
KIKI Kansen in kinderen, 5 daagse training Aalten zaterdag 17 maart 2018 zaterdag 17 maart 10.00 - 16.00. Woensdagavonden 19.00 - 22.00. Meer informatie en inschrijven
KIKI Kansen in kinderen, 5 daagse training Sommelsdijk zaterdag 31 maart 2018 (inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven
KIKI Kansen in kinderen, 5 daagse training Vollenhove zaterdag 2 juni 2018 (inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven
KIKI Kansen in kinderen, 5 daagse training Breda zaterdag 9 juni 2018 (inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven
KIKI Kansen in kinderen, 5 daagse training Bunschoten zaterdag 12 januari 2019 (inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven