topmenu

Interactievaardigheden

“Aan de slag met de Interactievaardigheden” 7 uur of “Kennismaken met de 6 Interactievaardigheden” 3 uur

Training “Aan de slag met de Interactievaardigheden”,

Kwalitatief goede kinderopvang is van onmisbaar belang voor het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. Als professionele mede-opvoeder levert de pedagogisch medewerker / gastouder namelijk een belangrijke bijdrage aan de opvoeding van de kinderen. In het werk hebben we veel interactie met kinderen en gebruiken we verschillende vaardigheden.  Om kinderen goede emotionele en educatieve ondersteuning te bieden, is het belangrijk dat de pedagogisch medewerker / gastouder de zes interactievaardigheden beheerst.

Basale interactievaardigheden

 

Educatieve interactievaardigheden

 

De pedagogisch medewerker / gastouder heeft niet alleen zelf interacties met kinderen, ze beïnvloeden daarnaast ook de interacties tussen de kinderen onderling.  Weet de pedagogisch medewerker / gastouder in welke van deze zes interacties zij goed zijn en ook waar ze nog kunnen leren? Tijdens deze training leren de deelnemers alles over het belang van en de samenhang tussen de basale en educatieve interactievaardigheden. En ook hoe ze deze kunnen integreren in hun werksituatie.

De beste optie is om te kiezen voor de dag training “Aan de slag met de Interactievaardigheden”. Tijdens deze training is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de zes interactievaardigheden. We bekijken filmpjes in groepsverband en bespreken hierover onze ervaringen. Vervolgens koppelen we de zes interactievaardigheden aan de praktijk. Zodat iedere deelnemer weet hoe hiermee aan de slag te gaan.

Tijdsinvestering: 7 uur training, inclusief pauze. (geen huiswerk)

Kosten Per organisatie € 950,00* in-company gegeven door 1 trainer, excl. reiskosten, incl. certificaat (max 20 deelnemers)

Of

Kennismaken met de 6 Interactievaardigheden

Een dagdeel training over de Interactievaardigheden. Tijdens deze training zal de trainer de deelnemers inzicht geven in de interactievaardigheden en zal het team gezamenlijk de interactievaardigheden koppelen aan de praktijk.  

Tijdsinvestering: 2.5 / 3 uur training, inclusief pauze. (geen huiswerk)

Kosten Per organisatie € 495,00* in-company gegeven door 1 trainer, excl. reiskosten, incl. certificaat (max 20 deelnemers)

 

Een praktijkgerichte, enerverende en gezellige training, waar iedereen met veel leerervaringen op terug zal kijken.

* KIKI Training & Coaching is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De Belastingdienst stelt inschrijving in het CRKBO-register als voorwaarde om in aanmerking te komen voor Btw-vrijstelling.

Naam training Locatie Datum Tijdstip
Training Interactievaardigheden GOB De Kleintjes Gulpe zaterdag 7 oktober 2017 hele dag Incompany training
Training Interactievaardigheden GOB Kinop Nijmegen dinsdag 10 oktober 2017 19.15-22.00 Incompany training
Taal & Interactievaardigheden voor gastouders GOB de Duiventil Duiven zaterdag 28 oktober 2017 inloop 9:15, aanvang 9:30 -tot 16.00 Meer informatie en inschrijven
4 daagse Systemisch kijken naar kinderen training 2 GOB Snoesje Haaksbergen zaterdag 4 november 2017 inloop 9.45, aanvang 10:00 tot 16.00 Meer informatie en inschrijven
4 daagse Systemisch kijken naar kinderen training 3 GOB Snoesje Haaksbergen zaterdag 18 november 2017 inloop 9.45, aanvang 10:00 tot 16.00 Meer informatie en inschrijven
4 daagse Systemisch kijken naar kinderen training 4 GOB Snoesje Haaksbergen zaterdag 16 december 2017 inloop 9.45, aanvang 10:00 tot 16.00 Meer informatie en inschrijven

Veelgestelde vragen

Is deze training ook voor gastouders en bemiddelingsmedewerkers?

Jazeker. Interactievaardigheden zijn belangrijk voor iedereen die omgaat met kinderen.