topmenu

Kijk, Taal- en Interactievaardigheden

Kijk, Taal- en Interactievaardigheden

Kwalitatief goede kinderopvang is van onmisbaar belang voor het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. Als professionele mede-opvoeder levert de pedagogisch medewerker / gastouder namelijk een belangrijke bijdrage aan de opvoeding van de kinderen. In het werk hebben we veel interactie met kinderen en gebruiken we verschillende vaardigheden.  Om kinderen goede emotionele en educatieve ondersteuning te bieden, is het belangrijk dat de pedagogisch medewerker / gastouder de zes interactievaardigheden beheerst.

Basale interactievaardigheden

Educatieve interactievaardigheden

De pedagogisch medewerker / gastouder heeft niet alleen zelf interacties met kinderen, ze beïnvloeden daarnaast ook de interacties tussen de kinderen onderling.  Weet de pedagogisch medewerker / gastouder in welke van deze zes interacties zij goed zijn en ook waar ze nog kunnen leren? Tijdens deze training leren de deelnemers alles over het belang van en de samenhang tussen de basale en educatieve interactievaardigheden. En ook hoe ze deze kunnen integreren in hun werksituatie.

De beste optie is om te kiezen voor de dag training “Kijk, Taal- en Interactievaardigheden". Tijdens deze training is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de zes interactievaardigheden. We bekijken filmpjes in groepsverband en bespreken hierover onze ervaringen. Vervolgens koppelen we de zes interactievaardigheden aan de praktijk. Zodat iedere deelnemer weet hoe hiermee aan de slag te gaan.

Tijdsinvestering:  Dag, 7 uur training, inclusief pauze. (geen huiswerk)

 

Of

Kennismaken met de 6 Interactievaardigheden

Een dagdeel training over de Interactievaardigheden. Tijdens deze training zal de trainer de deelnemers inzicht geven in de interactievaardigheden en zal het team gezamenlijk de interactievaardigheden koppelen aan de praktijk.  

Tijdsinvestering: 2.5 / 3 uur training, inclusief pauze. (geen huiswerk)

"Interactievaardigheden in de praktijk" 

Een dag training over de Interactievaardigheden. Tijdens deze training krijgen de deelnemers inzicht in de interactievaardigheden en gaan we s'middags aan de slag met video-coaching en interactievaardigheden in de praktijk.

Een praktijkgerichte, enerverende en gezellige training, waar iedereen met veel leerervaringen op terug zal kijken.

Op dit moment nog geen training gepland

Veelgestelde vragen

Is deze training ook voor gastouders en bemiddelingsmedewerkers?

Jazeker. Interactievaardigheden zijn belangrijk voor iedereen die omgaat met kinderen.