topmenu

Effectief communiceren in de praktijk met de GORDONMETHODE

Bekijk de agendavraag offerte aan

Persoonlijke en Professionele Effectiviteit

Werken met kinderen geeft veel plezier, maar ook een grote werkdruk en veel verantwoordelijkheid. Bovendien stellen ouders steeds hogere eisen. Pedagogisch werkers en docenten hebben als belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de aan hen toevertrouwde kinderen evenwichtig opgroeien. En dat valt niet altijd mee!

 

Gordonmethode

De Gordonmethode biedt een steuntje in de rug. In deze methode staat het instandhouden van gelijkwaardige, plezierige relaties centraal. Kinderen ontwikkelen zelfvertrouwen en worden zelfstandiger. Conflicten worden anders opgelost, waardoor de rust in een groep toeneemt.

Ook in de omgang met ouders en collega's komen de communicatieve vaardigheden uit de Gordonmethode van pas. Dit vergroot het onderlinge vertrouwen. Het resultaat is een betere balans tussen de behoeften van ouders, kinderen, pedagogisch werkers en docenten en een verbeterde werksfeer.

 

Training

In de training leer je alles over de Gordonmethode en krijg je concrete handvatten zoals actief luisteren, ik-boodschappen, overschakelen en de overleg methode aangereikt. De training werkt met veel praktijkvoorbeelden en metaforen. Op deze manier worden de deelnemers bewust gemaakt van de verschillende onbewuste processen die plaatsvinden in een gesprek. Wat zijn jouw succesvolle en beperkende patronen en overtuigingen? Hoe kun je deze inzetten of veranderen om tot een succesvoller contact te komen?

Na het volgen van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat: ‘GORDON Communicatie Training Persoonlijke en Professionele Effectiviteit'

 

Voor wie

De training is zeer geschikt voor iedereen die in de dagelijkse praktijk werkt met kinderen, collega's en ouders. Voorafgaand aan de training is er een intake waarin we samen de training en de casuïstiek op maat maken.

 

Tijdsinvestering

De tijdsinvestering van bovenstaande training is 8 x een dagdeel (3 uur) of 4 dagen (7 uur).

 

Kosten

  • Open Inschrijving €595,00 (BTW vrijstelling, CRKBO registratie), incl. certificaat, portfolio en lunch.
  • Gildeleden prijs €495,00 per persoon, incl. certificaat, lesmateriaal en lunch.
  • Speciale prijs: In-company groep 12 – 16 deelnemers €7000,00 per groep (ex reiskosten trainer, BTW vrijstelling, CRKBO registratie).
  • Prijzen in-company voor kleinere of grotere groepen? Neem gerust contact met ons op.

 

Trainer: Ron Baars

* KIKI Training & Coaching is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Overzicht aanbod deze training

Op dit moment nog geen training gepland