topmenu

Effectief communiceren

Effectief communiceren

Communiceren we doen het allemaal! Helaas niet altijd effectief. Wie kent het niet jij denkt dat je duidelijk bent geweest in een overdracht maar degene aan wie je overdraagt begrijpt je verkeerd of helemaal niet! Om dit soort situaties te voorkomen en je te leren duidelijk te zijn in je communicatie hebben wij de training 'gespreksvaardigheden'ontwikkeld.

Training
Deze training richt zich op hoe iedereen onbewust gestuurd wordt in zijn/haar communicatie, gedrag en emoties. Stoor je je wel eens aan iemands gedrag, maar weet je niet hoe je daar iets van kunt zeggen? Of merk je dat anderen zich storen aan jouw manier van communiceren? Tijdens deze training wordt je je bewust van je communicatievaardigheden en hoe deze eventueel beter of anders kunnen.

Inhoud

De training werkt met veel praktijkvoorbeelden en metaforen, op deze manier worden de deelnemers bewust gemaakt van de verschillende onbewuste processen die plaatsvinden in een gesprek. Wat zijn jouw succesvolle en beperkende patronen en overtuigingen? Hoe kun je deze inzetten of veranderen om tot een succesvoller contact te komen? In het tweede deel van de training besteden we aandacht aan communiceren via een 'ik-boodschap'. Met een 'ik-boodschap'hou je de mededeling dicht bij jezelf. De ander kan daar niet al teveel tegenin brengen. Met de 'ik-boodschap' breng je beter over wat je wil bereiken en gaat minder in op de ergernis of belemmering die jij ervaart. Een 'ik-boodschap'is een gepaste assertieve manier van feedback geven op iemands gedrag.

De training sluiten we af met een samenvatting en koppeling naar de dagelijkse praktijk.

Na het volgen van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat ‘Gespreksvaardigheden’.

Voor wie?

De training is zeer geschikt voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvangbranche, zowel voor PM-ers die het geleerde in de praktijk moeten brengen en stafmedewerkers die medewerkers en vraagouders tijdens het intake gesprek informeren over de organisatie.

Tijdsinvestering: 2.5 tot 3 uur training, inclusief pauze.
(geen huiswerk)

Kosten
Per organisatie € 495,00* in-company gegeven door 1 trainer, excl. reiskosten, incl. certificaat (max 20 deelnemers)

* KIKI Training & Coaching is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De Belastingdienst stelt inschrijving in het CRKBO-register als voorwaarde om in aanmerking te komen voor Btw-vrijstelling.

Overzicht aanbod deze training

Op dit moment nog geen training gepland

Veelgestelde vragen

Is de training ook voor BSO medewerkers?

Jazeker, de training gespreksvaardigheden is nuttig voor iedereen die met mensen werkt. Of het nu baby's, kinderen, pubers of volwassenen zijn. We communiceren allemaal. 


 

Kunnen we ook ouders uitnodigen?

Jazeker, communiceren doen we allemaal de hele dag. Dus ook voor ouders interessant.