topmenu

Effectief communiceren in de praktijk

Werken met kinderen geeft veel plezier, maar ook een grote werkdruk en veel verantwoordelijkheid. Bovendien stellen ouders steeds hogere eisen. Pedagogisch werkers en docenten hebben als belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de aan hen toevertrouwde kinderen evenwichtig opgroeien. En dat valt niet altijd mee!

Effectief Communiceren.
Communiceren we doen het allemaal! Helaas niet altijd effectief. Wie kent het niet jij denkt dat je duidelijk bent geweest in een overdracht maar degene aan wie je overdraagt begrijpt je verkeerd of helemaal niet! Om dit soort situaties te voorkomen en je te leren duidelijk te zijn in je communicatie hebben wij de training 'gespreksvaardigheden'ontwikkeld.

Training.
Deze training richt zich op facetten hoe iedereen onbewust gestuurd wordt in zijn of haar communicatie, gedrag en emoties. Stoor je je wel eens aan iemands gedrag, maar weet je niet hoe je daar iets van kunt zeggen? Of merk je dat anderen zich storen aan jouw manier van communiceren? Tijdens deze training wordt je je bewust van je communicatievaardigheden en hoe het beter of anders kan.

Inhoud.
De training werkt met veel praktijkvoorbeelden en metaforen, op deze manier worden de deelnemers bewust gemaakt van de verschillende onbewuste processen die plaatsvinden in een gesprek. Wat zijn jouw succesvolle en beperkende patronen en overtuigingen? Hoe kun je deze inzetten of veranderen om tot een succesvoller contact te komen? Iedere deelnemer krijgt concreet handvatten om meer succesvol te zijn in communicatie, voor eigen behoeften op te komen en conflicten te voorkomen. En als er conflicten zijn, hoe kan je deze dan oplossen met respect voor jezelf, de ander en de relatie.

Na het volgen van de training ontvangt iedere deelnemer het certificaat ‘Effectief Communiceren in de Praktijk’.

Voor wie?
De training is zeer geschikt voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvangbranche, zowel voor PM-ers die het geleerde in de praktijk moeten brengen en stafmedewerkers die medewerkers en vraagouders tijdens het intake gesprek informeren over de organisatie.

Tijdsinvestering en kosten.

De tijdsinvestering en de kosten hangen van van uw individuele wens. De training kan bestaan uit een avond of één of meerdere dagen. Samen met u maken we een plan van aanpak die recht doet aan de wens van uw organisatie.

 

Een praktijkgerichte, enerverende en gezellige training, waar iedereen met veel leerervaringen op terug zal kijken.

* KIKI Training & Coaching is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De Belastingdienst stelt inschrijving in het CRKBO-register als voorwaarde om in aanmerking te komen voor Btw-vrijstelling.

Overzicht aanbod deze training

Op dit moment nog geen training gepland

Veelgestelde vragen

Is de training ook voor BSO medewerkers?

Jazeker, de training gespreksvaardigheden is nuttig voor iedereen die met mensen werkt. Of het nu baby's, kinderen, pubers of volwassenen zijn. We communiceren allemaal. 


 

Kunnen we ook ouders uitnodigen?

Jazeker, communiceren doen we allemaal de hele dag. Dus ook voor ouders interessant.