topmenu

De Pedagogische Kwaliteitsboom

 

Klaar voor de IKK!

De Pedagogische Kwaliteitsboom

 

Een training als 'de kwaliteitsboom' geeft pedagogisch werkers de mogelijkheid om te excelleren. Om concreet te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Want de cruciale factor is de kwaliteit van de interactie tussen kind en pedagogisch werker!

 

 

 

KIKI Training & Coaching beschouwt alle professionals in de kinderopvang als pedagogisch werkers. Dus of je nou gastouder, pedagogisch medewerker of buitenschoolse opvang medewerker bent, je bent een professional! Deze trainingen is voor alle professionals en wordt aangepast aan de doelgroep.

Kinderopvang en de manier waarop er naar wordt gekeken veranderd in rap tempo. Ontwikkeling van kinderen staat meer centraal en kinderopvang is niet alleen maar opvang, het is een vak. Dit is vastgelegd in de nieuwe wet IKK die op 1 januari 2018 van kracht is gegaan. Hierin staan allemaal maatregelen die de kwaliteit van de kinderopvang verbeteren en ondersteunen.

Één van de maatregelen is het concreet beschrijven op welke wijze er inhoud wordt gegeven aan het werken aan de vier pedagogische basisdoelen. Wat doen pedagogisch werkers nou eigenlijk. KIKI Training & Coaching ondersteunt en helpt kinderopvangorganisaties in het maken van een concreet werkplan, gebaseerd op het pedagogisch beleidsplan van de organisatie. In een heldere en praktische workshop leren de pedagogisch werkers hun eigen handelen concreet te maken. Deze concrete handelingen worden zichtbaar gemaakt door de 'kwaliteitsboom' in te vullen per groep of per gastouder. De kwaliteitsboom is op A0 formaat en kan bij elke groep of gastouder worden opgehangen.

Het heeft twee belangrijke voordelen om dit te doen.

  • Alle pedagogisch werkers zijn betrokken, mede verantwoordelijk en dragen op deze manier de visie uit van de kinderopvangorganisatie.
  • Ouders en de GGD inspecteurs zien direct op welke wijze de pedagogisch werkers concreet werken aan de vier pedagogische basisdoelen.

 


Tijdsinvestering

De tijdsinvestering van bovenstaande training is 1 dag van 6 uur  of 2 keer een dagdeel van 3 uur.

 

Kosten

De kosten van de door ons georganiseerde trainingen 'De Pedagogische Kwaliteitsboom' bedragen €125,00 per deelnemer, incl. koffie/thee, lunch, certificaat, a0 poster en digitale hand-out.

 

In-Company

Wilt u de training in-company aanbieden binnen uw organisatie? Wij maken voor u graag een offerte op maat.

Intern Kwaliteitsboom coach worden binnen uw organisatie? Klik hier voor meer informatie!

Naam training Locatie Datum Tijdstip
Nascholing (intern) Trainers Kwaliteitsboom (VOL) Bunschoten vrijdag 9 oktober 2020 (Inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Inschrijven is niet meer mogelijk
De Pedagogische Kwaliteitsboom open-inschrijving Bunschoten donderdag 29 oktober 2020 09.30 inloop, 10.00 uur aanvang tot 16.00 uur Meer informatie en inschrijven
Nascholing (intern) Trainers Kwaliteitsboom Bunschoten maandag 8 februari 2021 (Inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven
Nascholing (intern) Trainers Kwaliteitsboom Copy Bunschoten maandag 8 februari 2021 (Inloop 09.30) 10.00 - 16.00 Meer informatie en inschrijven